петак, јун 21, 2024
Početna » Krivična dela motivisana mržnjom prema hrišćanstvu u porastu

Krivična dela motivisana mržnjom prema hrišćanstvu u porastu

од Паланка данас
0 Коментар

U Nemačkoj je u porastu broj zabeleženih krivičnih dela koja policija kvalifikuje kao dela motivisana neprijateljstvom prema hrišćanstvu.To su pokazala dva odgovora nemačke vlade na jedno pismeno podneto pitanje poslanika desničarske Alternative za Nemačku (AfD).

Prema podacima iz odgovora, 2022. je na teritoriji cele Nemačke registrovano 135 krivičnih dela koja su u policijskoj statistici među politički motivisanim delima kvalifikovana kao „neprijateljska prema hrišćanstvu“.

Prošle godine je prema preliminarnim podacima u policijske akte upisano 277 takvih krivičnih dela, među kojima i 55 incidenata koja su se odnosila na oštećenje imovine.

Jedan portparol ministarstva unutrašnjih poslova je za dpa rekao da se taj trend rasta ne može paušalno objasniti.

Porast takvih slučajeva može se delom objasniti i pojačanim višestrukim deljenjem odnosno objavljivanjem krivično-pravno relevantnih sadržaja na internetu.

Moguće dodatno objašnjenje je i „napeta globalna politička situacija, posebno u kontekstu sukoba na Bliskom istoku posle terorističkih udara palestinske organizacije Hamas na Državu Izrael“, rekao je portparol.

U tom kontekstu bilo je puno pretnji napadom, koje su uglavnom upućivane mejlom. Portparol je pojasnio da su te pretnje „delom upućivene hrišćanskim institucijama, ili su bile uperene protiv hrišćanske religije ili pojedinaca hrišćanske vere“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept