КРИЗНИ ШТАБ ОДЛУЧИО-НЕМА ПОПУШТАЊА МЕРА ЗА ПРАЗНИКЕ

Седница Кризног штаба за борбу са вирусом корона је завршена, након чега се обратио др Бранислав Тиодоровић.

Заседање је почело у 16 часова у Палати Србија, а главна тема су биле мере за предстојеће празнике.

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се за сада не може говорити ни о каквом попуштању мера, али да ће се о томе вероватно размишљати после 8. маја, ако се број новозаражених буде убрзано смањивао, а мере се поштовале.

„Овог тренутка не можемо говорити о попуштању мера, нисмо за то још спремни“, рекао је Тиодоровић новинарима после седнице Кризног штаба.

Како је рекао, бројке новозаражних и даље је на нивоу, за који надлежни желе да буде још мањи.

У том смислу, истакао је да се великом попуштању може говорити када бројке буду далеко мање неко што су сада.

„Ако будемо овако наставили и ако се убрзано буде спуштао број новозаражених, ако се све мере буду поштовале, вероватно ћемо после 8. маја размишљати да се мере постепено ублажавају“, рекао је Тиодоровић.

То, према његовим речима, значи и да ће затворени делови угоститељских објеката моћи да раде, али са 50 одсто капацитета.

Тиодоровић је, упитан да ли је размотрено увођење такозваних Зелених картона, рекао да није било конкретизације на данашњој седници.

Указао је да је дигитални сертификат који имамо оцењен добро, али да има још пуно посла и усаглашавања око тог документа.

На питање да ли је разматран повратак публике на стадионе, јер предстоје финале Купа и плеф оф АБА лиге, одговорио је да није било речи о томе.

„Сачекајмо да прођу празници. Када прођу треба 10 до 14 дана да би проценили да ли ће доћи до пораста дијагностикованих зараза, па и обољења“, казао је он.

„Зашто да не дође до тога, у једном тренутку, ако све буде под повољним оценама“, додао је Тиодоровић.

</pImage by NickyPe from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/krizni-stab-odlucio-nema-popustanja-mera-za-praznike/

1 comment

    • Pera K. on 29/04/2021 at 00:12

    ,, Naredne dve nedelje su klučne,, i tako više od godinu dana, samo da im se ne ponovi 2009 godina njemu i njegovom kolegi iz K. Š.

Komentari su onemogućeni.