КРИЗНИ ШТАБ ПРОДУЖИО МЕРЕ КОЈЕ СУ НА СНАЗИ, ЂАЦИ У КЛУПЕ ОД ПОНЕДЕЉКА

Kризни штаб одлучио је данас да све постојеће мере остану на снази и даље, јер је оцењено да дају резултате.

Kризни штаб за борбу против коронавируса почео је заседање како би размотрио мере које су биле донете пре новогодишњих празника и сада им истиче ороченост. Kако је најавила премијерка Ана Брнабић, расправљаће се о три кључне теме – мерама за улазак у земљу, раду школа и мерама за привреду.

Мере за улазак у земљу остају обавезан негативан ПЦР тест или изолација до негативног теста;

Радно време угоститељских објеката остаје до 20 сати, а продавница до 21 сат;

Друго полугодиште почеће 18. јануара, како је и предвиђено;Раније успостављене мере такође остају на снази: забрањено је окупљање више од 5 људи, а маске у затвореном простору су и даље обавезне.

„Наставиће се похађање основних и средњих школа по динамици каква је била пре распуста“, пренела је министарка Дарија Кисић-Тепавчевић.

Кисић-Тепавчевић најавила је и да ће, с обзиром на пад учесталости обољевања Институт „Бањица“ почети да ради у нековид режиму.

Што се вакцинације тиче, истиче да она иде својим несметаним током.

У Србију су данас стигле додатне количине вакцина Фајзер, а Кисић је рекла да ће та вакцина долазити сваке недеље и да ће вакцинација бити настављена по приоритетима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/krizni-stab-produzio-mere-koje-su-na-snazi-djaci-u-klupe-od-ponedeljka/