КРИЗНИ ШТАБ СУТРА О НОВИМ МЕРАМА

Седница Кризног штаба за борбу против вируса корона, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, заказана је за сутра у 11 сати.

Број новозаражених вирусом корона повећава се сваким даном, у последњих неколико дана тај број је прешао 4.500, те се очекује да ће на седници бити пооштрене постојеће мере.

То је на неки начин најавила премијерка Ана Брнабић која је рекла да ће сигурно бити нових мера за викенд и да ће се инсистирати да се сви концерти откажу.

Епидемиолог и члан медицинског дела Кризног штаба Предраг Кон тражи да се све затвори минимум на недељу дана, јер у супротном здравствени систем неће издржати.

Током прошлог викенда од суботе у 12 сати затворену су сви објекти осим продавница прехрамбене робе, бензинске пумпе и апотеке. Од понедељка све је враћено у редован режим рада.

Од понедељка су све средњошколци прешли на онлајн наставу, те се очекује да Кризни штаб да даље смернице да ли ће ђаци наставити да прате наставу од куће или ће се вратити на стари комбиновани режим- недељу дана од куће, недељу дана у школи.

Ковид болнице су поново пуне, а лекари који у њима раде траже хитно увођење нових мера и ригорозније контроле постојећих.

Све је разбеснело организовање концерата у Комбанк дворани, а градски челници најавили су да ће одговорни бити кажњени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/krizni-stab-sutra-o-novim-merama/