Početna » КРКОБАБИЋ: Додељено првих 100 кућа ове године, настављамо и даље

КРКОБАБИЋ: Додељено првих 100 кућа ове године, настављамо и даље

од Паланка данас
0 Коментар

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је, након што су данас одобрени први овогодишњи захтеви за куповину сеоских кућа са окућницом, да је ове године додељено првих 100 сеоских кућа широм Србије и да ће се наставити са тим пројектом у наредном периоду.Кркобабић је указао да је интересовање људи за куповину сеоских кућа са окућницом велико и да ће бити довољно новца за све.

Међу породицама које одлазе у 73 села, шест их је са по троје и четворо деце, саопштило је ресорно министарство.

„Кућа и хектар окућнице у Тополи само је једна у низу од 100 новододељених кућа широм Србије. Интересовање не јењава“, рекао је Кркобабић.

Ректор Београдског универзитета и председник Комисије Владан Ђокић навео је да ће највећа кућа од 228 квадрата и са око 30 ари плаца ускоро постати дом породице у Бегејцима код Житишта.

„Данашњи добитници одлазе у 41 јединицу локалне самоуправе. Село које овог пута предњачи по броју нових комшија је Товаришево у Кањижи, где ће се скућити четири породице“, рекао је Ђокић.

Иако је максималан износ који се одобрава 1,2 милиона динара, и даље могу да се нађу доста повољније куће, па је тако породица у Старој Моравици код Бачке Тополе пронашла за себе дом од 91 квадрат и окућницом од око 5 ари, за само 703.000 динара, наводи се у саопштењу.

Најбржи са пријавом на овогодишњи конкурс били су житељи већ добро познате Жељуше код Димитровграда, где ће се уз данас додељене још две куће, укупан број попети на 14.

После данашње комисије ближи се 3.000. оживела сеоска кућа.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept