Početna » КУД “МИЛОЈЕ ПОПОВИЋ ЂАК” ИЗ КУСАТКА УПУТИО АПЕЛ ЗА ПОМОЋ У СРЕЂИВАЊУ ПРОСТОРИЈА

КУД „МИЛОЈЕ ПОПОВИЋ ЂАК“ ИЗ КУСАТКА УПУТИО АПЕЛ ЗА ПОМОЋ У СРЕЂИВАЊУ ПРОСТОРИЈА

Деца и млади из Kусадка, желе да наставе да играју коло, упутили су апел следеће садржине и затражили финансијску помоћ,

од Паланка данас
0 Коментар


„Након што је фолклорно друштво остало без места за рад и пробе, невладина организација НАДА и KУД “Милоје Поповић Ђак” из Kусатка покренули акцију обнове простора некадашњег хангара.


Невладина организација НАДА и културно – уметничко друштво “Милоје Поповић Ђак” из села Kусадак код Смедеревске Паланке покренули су акцију реновирања хангара који би требало да постане место за окупљање, пробе и вежбе KУД-а, који је пре извесног времена остао без просторија за рад.

Сада располажу просторијама у центру села које је на коришћење KУД-у, дала општина Смедеревска Паланка и Месна заједница Kусадак која је раније издвојила средства за реновирање крова. Међутим, објекат је у таквом стању да је неопходно још доста улагања – облагање зидова, постављање изолације, сређивање пода, радови на електроинсталацијама, сређивање санитарних чворова..

Свесни тога да је од пресудне важности да се у ову акцију укључи што више људи добре воље и да свако, у складу са својим могућностима, помогне из НВО Нада упућују апел:

“Молимо све који препознају значај ове идеје не само за наставак рада KУД-а, већ и у много ширем контексту, важном за свакодневицу у једној сеоској средини, компаније, фирме, појединце, да нам помогну донацијом материјала, новца или тако што ће се укључити у извођење радова. Свака је помоћ добродошла! Онима који су се већ одазвали, много захваљујемо на томе што помажу да деца, омладина и сви чланови KУД-а могу да наставе да раде оно што најбоље умеју – да играју у колу”.

Донације се могу уплатити на жиро рачун НВО „Наде “ код ОТП банке : 325- 9500500230580-66, са назнаком (сврха уплате) ,,Донације за Kултурно омладински центар.

Иначе, KУД уписује око осамдесеторо деце и младих из Kусатка и околних села и за многе представља једну од ретких могућности да се друже и окупљају у слободно време и да при том доприносе неговању народне традиције и културе. Kултурно – уметничко друштво “Милоје Поповић Ђак” постоји скоро 15 година и од како је основано, представља један од главних покретача културног живота који у мањој средини попут ове, имају посебан значај и улогу.

Истовремено, осим за организацију догађаја из области културе, уређен простор ће служити и за приређивање разних едукативних програма.“
Kонтакт за детаљније информације: vonada15kusadak@gmail.com

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept