Početna » „Кутија чаробних речи! Гласај за толеранцију!“

„Кутија чаробних речи! Гласај за толеранцију!“

од Паланка данас
0 Коментар

Међународни дан толеранције обележава се широм планете, подсећајући нас да сви имамо право да будемо оно што јесмо, као што и други људи имају право на своју посебност.

Толеранција је поштовање других и уважавање различитости и прихватање ставова, понашања и мишљења која су другачија од наших. То је способност да сарађујемо и комуницирамо са другима који имају другачије ставове и мишљења, да дискутујемо на различите теме уз међусобно уважавање и поштовање туђих ставова.

Она се темељи на разумевању, поштовању, прихватању, миру, различитости, култури… Ученички парламент ОШ „Олга Милошевић” покренуо је акцију под слоганом „Кутија чаробних речи! Гласај за толеранцију!“ са циљем промоције толеранције. На часу одељењског старешине ученици ће говорити о појмовима значајним за промоцију толеранције.

У холу школе постављена је кутија „чаробних речи“ у којој ће ученици остављати поруке које ће писати другу/другарици. Поруке треба да промовишу културу мира, толеранције, разумевања, да уважавају различитост, негују пријатељство, итд. На крају недеље, представници Ученичког парламента ће отворити кутију са порукама и изабрати 3 најлепше поруке.

Аутори најлепших порука биће награђени а све поруке биће подељене у петак. Желимо свима срећан Дан толеранције – разумимо једни друге и будимо једни уз друге. Ширимо разумевање, дружење, културу, љубав и толеранцију.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept