ЛАНА ЦВЕТКОВИЋ И ПАВЛЕ ВУЈИЋ ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“

Манифестација Теленор „Брзином до звезда”, коју заједнички реализују Атлетски Савез Србије и Теленор, одржана је у суботу у Великој Плани.

На такмичењу је учествовало 208 такмичара из 13 основних школа са територије Велике Плане, Смедеревске Паланке и Свилајнца, а победници су Лана Цветковић, ученица четвртог разреда ОШ ’’Kарађорђе’’ из Велике Плане, док је код дечака најуспешнији био Павле Вујић, такође четвртак, из ОШ ’’Радмила Шишковић’’ из Смедеревске Паланке.

Поред њих двоје пласман на велико Теленор финале ’’Брзином до звезда’’ изборило је још седам девојчица и седам дечака. „У првој фази пројекта Београд је добио своје шампионе, док другу почињемо такмичењем у Великој Плани. У овој фази очекују нас трке у 16 градова Србије и велико финале у јуну 2020. године. „Брзином до звезда” фокусиран је на децу и младе.

Циљ је развој атлетике и спортског начина живота и јако смо поносни што смо део ове приче” изјавила је Марија Вујанић, директорка комуникација и одрживог развоја у Теленору. У пројекту „Брзином до звезда“ током ове школске године укупно ће учествовати око 400 школа и 120 хиљада деце из свих делова Србије узраста девет и 10 година, а Атлетски Савез Србије и Теленор потписали су уговор о генералном спонзорству за наредне три године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/lana-cvetkovic-i-pavle-vujic-pobednici-takmicenja-brzinom-do-zvezda/