ЛАСТИНИ АУТОБУСИ ИЗ БЕОГРАДА КРЕЋУ СА БАС-ове СТАНИЦЕ

Рушење „Ластине“ станице изненадило је све путнике који овде свакодневно чекају аутобусе. Део перона, са кога су кретали туристички аутобуси, порушен је у недељу, а у понедељак је нестала и друга страна конструкције. Без обавештења о плану рушења и премештању полазака на БАС станицу, путници су збуњено гледали у шут и распитивали се где сада да чекају аутобус.

Ненајављено, поласци за Смедерево, Ваљево и Смедеревску Паланку премештени су у понедељак на БАС станицу. Информацију о томе путници су добијали на шалтерима станичне зграде. Младеновчани, Инђијци су пак возила чекали на долазним перонима, где су аутобуси „пристајали“ где год су могли. 

Из „Ласте“ наводе да је одлука о рушењу станице напрасно донесена. Тако су поласци за Смедерево, Ваљево и Смедеревску Паланку истог дана измештени на БАС.

УГОВОР ЗА СТАНИЦУ У БЛОКУ 42

УГОВОР о заједничкој изградњи објекта аутобуске станице у Блоку 42 потписали су у уторакградоначелник Синиша Мали и директор Београдске аутобуске станице Анђелко Мучибабић. Ово би требало да је последњи папиролошки корак који је био неопходан како би се кренуло у реализацију ове инвестиције. Аутобуска станица ће се простирати на 13.000 квадрата и требало би да буде завршена за две године. Београд улаже земљиште, а БАС око 25 милиона евра, колика је вредност радова који би требало да почну до краја године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/lastini-autobusi-iz-beograda-krecu-sa-bas-ove-stanice/