ЛЕТЊА КАМПАЊА БЕО-ЛАБ ЛАБОРАТОРИЈА ИНФЕКЦИЈЕ ХЛАМИДИЈОМ (ПЦР ТЕСТИРАЊЕ)

У оквиру летње кампање Бео-лаб лабораторија, доступно Вам је ПЦР тестирање на хламидију.
Тестирање на присуство хламидије у Бео-лаб лабораторијама може се спровести применом ДНK ПЦР анализе. ПЦР метода има изузетну осетљивост и специфичност, што је од велике важности, с обзиром на то да је ова инфекција често без икаквих симптома.
ПЦР дијагностика полно преносивих инфекција се може спроводити како на брисевима ( брис уретре код мушкараца, односоно цервикални или вагинални брис код жена), тако и на узорцима урина (мокраће), што је за пацијента неупоредиво комфорније од узорковања бриса.
Инфекција хламидијом узрокована је бактеријом Цхламидиа трацхоматис, која се обично преноси сексуалним односом. Особа може да се инфицира када бактерија нападне мукозну мембрану уста, грла, ануса, уретре или вагине. Да би дошло до инфекције, није неопходна ејакулација.
Симптоми инфекције хламидијом могу бити блажег или тежег облика. Kод неких особа симптоми потпуно изостају, што омогућава преношење инфекције са једне особе на другу пре него што се она дијагностикује.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/letnja-kampanja-beo-lab-laboratorija-infekcije-hlamidijom-pcr-testiranje/