Početna » ЉУДИ РОЂЕНИ ОД 1965. ДО 1980. ПРИПАДАЈУ ГЕНЕРАЦИЈИ X: ПО МНОГО ЧЕМУ СУ ПОСЕБНИ, А ЈЕДНА СТВАР ИХ ИЗДВАЈА ОД ОСТАЛИХ!

ЉУДИ РОЂЕНИ ОД 1965. ДО 1980. ПРИПАДАЈУ ГЕНЕРАЦИЈИ X: ПО МНОГО ЧЕМУ СУ ПОСЕБНИ, А ЈЕДНА СТВАР ИХ ИЗДВАЈА ОД ОСТАЛИХ!

Људи рођени између 1965. и 1980. године у много чему су посебни. Називају се X генерацијом, а ево које су њихове особине!

Сви знамо ко су миленијалци, деца рођена у периоду од 1981. до 2000. године, а да ли знате ко је генерација X? То су сви рођени у периоду од 1965. и 1980. године, између миленијалаца и послератне генерације. Одрастали су у вишечланим породицама, у годинама развоја и напретка, са доста личне слободе, што је у великој мери утицало на то какви ће постати као одрасли људи.

По чему се разликују од других?

Независни су

Околности у којима су одрастали учиниле су их самодовољним и сналажљивим. Они су индивидуалисти јер су навикли да се брину о себи још пре него што су закорачили у свет одраслих. Родитељи их нису водили у школу нити с њима радили домаће задатке, радили су и кућне, али и послове у пољу или око домаћих животиња. Нису били толико заштићени како генерације које су одрастале двадесестак година касније. Веома цене слободу и покушавају сами да превазиђу изазове на које у животу наилазе. Воле да буду самостални и на послу који обављају, јер тако дају највећи допринос.

Равнотежа између посла и приватног живота

Генерација X тежи да развије равнотежу између времена проведеног на послу и слободног времена које посвећује породици и желе да следе своје циљеве. Имају јак предузетнички дух и вештине да сами воде своје послове.

Флексибилни су

Припадници генерације X добро се прилагођавају променама, нису навикли да се “ушушкавају” у привидну сигурност, што је велика предност, поготову у радном окружењу.

Први технолошки писмени

Генерација X је одрастала током преласка са аналогне на дигиталну технологију, нарочито они који су рођени крајем седамдесетих. Спремни су да уче, да савладавају нове вештине. Они су генерација која је обучена да ради и ручно, на старомодан начин, као и на рачунарима, што их чини конкурентнијим.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept