ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА КРОВУ СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Брзом интервенцијом Ватрогасно-спасилачке јединице угашен је пожар на крову стамбене зграде, у улици Вељка Влаховића бр. 2 у Смедеревској Паланци.

Дојаву о пожару ватрогасци су добили у 17.58 часова и након два минута, пошто је зграда у близини ватрогасне станице, били су на лицу места.

У гашењу је учествовало 10 ватрогасаца са три возила. Пожар је захватио око 80 м² кровне конструкције која је планула, према незваничним информацијама због квара на клима уређају. Сви станари су благовремено напустили своје станове, тако да нема повређених.

Према речима Ивице Рашића, командира ВСЈ Смедеревска Паланка, ово је само један у низу пожара са којима се свакодневно суочавају ватрогасци. Пртема његовим речима, свакодневно се догоди по неколико мањих пожара, у околини Паланке и по селима, где долази до паљења сувог растиња, чему погодују и временски услови, тј, високе температуре и суша.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/lokalizovan-pozar-na-krovu-stambene-zgrade-u-smederevskoj-palanci/