ЛОМЉЕЊЕ БОЖИЋНЕ ЧЕСНИЦЕ ПРВАКА ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ (ВИДЕО)

 Повратком Веронауке у школске клупе 2001. године у Основној школи „Радомир Лазић“ у Азањи донета је одлука да се о првом предстојећем Божићу организује ломљење Божићне чеснице за најмлађе ученике.

Већ по традицији и ове године је било посебно свечано у нашој Азањи за празник Рождества Христовог.

Након Свете Литургије у храму ученици, наставно особље и други верници су присуствовали обичају „Ломљења Божићне чеснице“ за наше најмлађе ђаке- прваке у сали парохијског дома, 16. пут заредом.

Целокупна светковина је отпочела молитвом часних отаца из Храма Светих бесребреника Козме и Дамјана старешине храма јереја Дејана Ненадовића, јереја Срђана Ковачевића и Драгише Јелића, протојереј- ставрофора. Присутнима се пригодним речима обратио отац Срђан, који је свима честитао празник и истакао значај веронауке у образовању. Присутнима се обратио и директор школе Дамир С. Живковић

Срећне руке је био Михајло.

Након ломљења Божићне чеснице уприличен је пригодни програм који је припремио вероучитељ Бојан Стојадиновић са ученицима првог разреда. Првацима су подељени божићни пакетићи, дар школе, а најсрећнији међу првацима био је Михајло Јелић, који је при ломљењу чеснице пронашао златник. Месној заједници Азања, која је овогодишњи дародавац златника, у даривању је помогао наш мештанин, на привременом раду у Аустрији, господин Милан Маринковић. Дародавци златника су наизменично: Црквена општина Азања, ОШ „Радомир Лазић“, МЗ Азања и МЗ Влашки До.

Слављење Божића свако је наставио у крилу своје породице!

Ми вас из Азање поздрављамо најрадоснијим поздравом

МИР БОЖИЈИ! ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/lomljenje-bozicne-cesnice-prvaka-os-radomir-lazic-video/