ЛОМЉЕЊЕ БОЖИЋНЕ ЧЕСНИЦЕ У ПАРОХИЈСКОМ ДОМУ ЗА ПРВАКЕ ИЗ АЗАЊЕ

Традиционално и овог Божића за ученике првог разреда Основне школе „Радомир Лазић“ из Азање уприличено је ломљење божићне чеснице у парохијском дому храма „Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана“.

     Све је почело давне 2002.године и са несмањеним еланом и ентузијазмом и залагањем како ученика и њихових учитеља исто тако и свештенства овог Светог храма траје у континуитету све до данашњег дана.
       По старом добром обичају, оно што је добро не треба мењати, а јесте добро и јединствено, јер поуздано знамо да на територији наше општине не постоји ни једна школа која има овакав обичај. То посебно ваља истаћи да смо школа која је јединствена између осталог и по овоме.
        После Свете Литургије коју су служили у препуном храму свештеници Драгиша Јелић и старешина храма Дејан Ненадовић и пригодног програма који су припремили наши ђаци прваци, приступило се ломљењу чеснице.
       Ове године златник који је даривала Месна заједница Влашки До, припао је ученици Емилији Јовановић из Азање. Жива,здрава и увек срећна била на многаја и благаја љета!
       Поздрављајући вас радосним поздравом Мир Божји-Христос се роди, честитам вам најрадоснији хришћански празник Божић!
                        Ивица Стојковић, вероучитељ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/lomljenje-bozicne-cesnice-u-parohijskom-domu-za-prvake-iz-azanje/