Početna » ЛОВЦИ ПРЕМИНУЛИ ИСТОГ ДАНА НА ИСТОМ МЕСТУ, МЕШТАНИ КРИВЕ ЗА СВЕ ВЛАШКУ МАГИЈУ

ЛОВЦИ ПРЕМИНУЛИ ИСТОГ ДАНА НА ИСТОМ МЕСТУ, МЕШТАНИ КРИВЕ ЗА СВЕ ВЛАШКУ МАГИЈУ

Тог лета су ловци отишли у шуму, на чеки између зајечарских села Вратарница и Заграђе. После тога је све мистерија

од Паланка данас
0 Коментар

Најчуднији смртни случај у Тимочкој крајини догодио се пре пет година када су двојица пријатеља, ловци, преминули у шуми, баш на истом месту и баш у истом дану.

Тог лета су ловци отишли у шуму, на чеки између зајечарских села Вратарница и Заграђе.

– Пошли су и двојица пријатеља, чланови Ловачког клуба „Тимок Мали Извор“, Љубиша Томић (58), трговачки путник, и Зоран Гмитровић (54), радник у ЈП „Железнице Србије“. Све је било уобичајено. Али, када смо се вратили кући, позвали су телефоном чланови Љубишине породице и питали где је он јер се није вратио кући из лова – причали су тада ловци.

Чим су чули да им се пријатељ није вратио, ловци, међу којима је био и Зоран Гмитровић, вратили су се до улаза у село Вратарница и видели његов џип. Kренули су у шуму да га траже, и нажалост, угледали су његово тело.

– Били смо у шоку, нисмо могли да верујемо да гледамо Љубишу како непомично лежи, а до пре пар сати смо разговарали. Наједном, Зоран се ухватио за груди. Није ни јаукнуо, само се срушио. Страшно је било! Покушавали смо да га повратимо, освестимо, али без успеха. Лежао је непомично недалеко од Љубише… – казали су ловци тада.

Они су одмах позвали хитну помоћ, али нажалост, лекари су само могли да констатују да су обојица ловаца преминула и то обојица од срчаног удара. Отишли су један за другим, на истом месту, са само неколико сати разлике.

Влашка магија на делу и Шумска мајка
Мештани верују да је ово дело влашке магије и, како наводе, веома су заплашени.

Kажу да се никад није догодило да двоје људи овако умре и тврде да је ово дело такозване Шумске мајке.

Легенда каже да је Мума Падури врховно влашко божанство. Она влада земљом, прелепа је, има дугу пуштену косу и дугу хаљину. Међутим, најчешће се појавље као одрпана старица. Њен помоћник се зове Тартор.

Веровање каже да њих двоје лети стално излазе у шуму, да играју коло у које понекад увуку „обичне смртнике“. Опет, постоји и следећи опис: Шумска мајка је у словенској митологији женски шумски демон, она је господарица и чувар шума.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept