Početna » МАЈКА ОСТАВИЛА ЋЕРКУ (4) У ВРТИЋУ У АРАНЂЕЛОВЦУ И ВРАТИЛА СЕ КУЋИ-ЗАЧУЛА КУЦАЊЕ НА ВРАТИМА И ОСТАЛА У ШОКУ

МАЈКА ОСТАВИЛА ЋЕРКУ (4) У ВРТИЋУ У АРАНЂЕЛОВЦУ И ВРАТИЛА СЕ КУЋИ-ЗАЧУЛА КУЦАЊЕ НА ВРАТИМА И ОСТАЛА У ШОКУ

од Паланка данас
0 Коментар

Мајка девојчице (4), још увек не може да се опорави од шока који је доживела у понедељак 6. марта када је чула куцање на улазним вратима и испред стана угледала своје дете, које је требало да буде у вртићу.

Девојчица је на сву срећу безбедно стигла до своје зграде и стана, а додатни шок за мајку био је, како каже, када је схватила да у вртићу уопште нису приметили да је дете отишло, нити су организовали потрагу.
Додаје да су за цео случај, у вртићу у Аранђеловцу сазнали, тек када је она позвала васпитачице и испричала им шта се десило.

Девојчица је сама препешачила скоро два километра, ишла прометним улицама, прелазила раскрснице…

Ова млада мајка из Аранђеловца, не жели да јој откривамо идентитет, али нам је потврдила да је преко адвоката упутила захтев директорки Предшколске установе “Дуга” за хитно покретање дисциплинског поступка против одговорних васпитача.

У том захтеву детаљно је описан догађај од 6.марта и наведени сви пропусти надлежних.
Ова, још увек престрављена мајка, због потенцијалних трагичних догађаја, каже да је „сам Бог сачувао њено дете“ и додаје да јој је кроз главу пролазило „милион опасних ситуација“ које су могле да се десе.

– Моја ћерка је дошла уплакана и преплашена. Да би стигла до стана, морала је да пређе неколико прометних улица, транзитну саобраћајницу кроз Аранђеловац где семафор често не ради. Морала је да прође и поред Жућиног паркића у коме често има паса луталица. И ја имам страх када идем поред тог паркића. Њу је Бог сачувао. Могло је свашта да се деси – још увек под стресом испричала је мајка.

Помало разочарано додаје и да ју је погодила реакција суграђана, тачније изостанак реакције.

Она описује да је њена ћерка била „лагано обучена“, да је на себи имала танку блузу и хеланке, а на ногама папучице и да тог дана, како каже, температура није била прикладна да се „тако излази напоље“.

Међутим, каже она, детету нико није пришао да га пита за родитеље и треба ли му помоћ.

– Она је ишла сама. Нико јој није понудио помоћ. Испричала ми је да су јој каменчићи улазили у папуче па је често морала да чучне и да их истересе. Ту су прометне улице, не смем ни да замислим шта је све могло да се деси док она чучи. Славићу тај дан. Далеко било, да се њој нешто десило, нечије „извини“, мени ништа не значи – испричала је ова мајка из Аранђеловца.

У вртићу у току дисциплински поступак
Из Предшколске установе су потврдили да се неопажени излазак четворогодишње девојчице заиста догодио 6. марта.

У управи установе је речено да су у складу са законом одмах предузели све мере на спровођењу дисциплинског поступка.

– Испитујемо све околности под којима је дошло до овог догађаја. Одржали смо састанке тимова, саслушана је васпитачица, разговарали смо и са мајком. Нико не оправдава овакво понашање и покренут је дисциплински поступак против одговорних за овај догађај – речено је из вртића.

Извор:ИнформерPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept