Početna » МАЈKЕ С ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ ЋЕ ДОБИТИ НАЦИОНАЛНУ ПЕНЗИЈУ? Ево шта кажу из Савеза самосталних синдиката о ТОЈ ИДЕЈИ!

МАЈKЕ С ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ ЋЕ ДОБИТИ НАЦИОНАЛНУ ПЕНЗИЈУ? Ево шта кажу из Савеза самосталних синдиката о ТОЈ ИДЕЈИ!

Драган Тодоровић из Савеза самосталних синдиката Београда казао је да је предложено износ националне пензије буде у висини просечне зараде

од Паланка данас
0 Коментар

Синдикати су прошле године предложили националну пензију за мајке које имају најмање троје деце и 15 година радног стажа.Идеја је да мајке троје деце које имају толико стажа не морају нужно да иду у пензију чим остваре та два услова већ да тад могу у пензију ако им то одговара. Та пензија им не би била умањена зато што су рано престале да раде, као што остали трпе новчане пенале ако се пензионишу преурањено, без 40 година стажа.

По постојећем Закону о пензијско-инвалидском осигурању, мајка троје и више деце не добија националну пензију, али јој се зарачунава посебан стаж.

Гостујући на Јутарњем програму ТВ Прве, Мили Милићев из Удружења „Мајке са троје деце“ казала да је ово удружење подржало иницијативу синдиката и да је било радних састанака.

„То јесте потребно друштву. Ми смо више за иницијативу – оснивање демографског фонда и усклађивање рада и родитељства односно смањивања броја сати“, казала је Милићев.

Драган Тодоровић из Савеза самосталних синдиката Београда казао је да је предложено износ националне пензије буде у висини просечне зараде.

„Једна од изузетно важних ствари у иницијативи је усклађивање рада и родитељства“, казао је и додао да у иницијални предлог не подразумева да би се пензија повећавала са сваким следећим дететом, али су предложили шири обухват дечијег додатка и веће износе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept