МАЛИ: ОНИ КОЈИ НИСУ ДОБИЛИ 30 ЕВРА ДОБИЋЕ ИХ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ

Због великог броја пријава, догодило се да су неки грађани остали без државне помоћи од 30 евра, али ће те грешке бити исправљене следеће недеље, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

„Ако су поднели пријаву и рекламирали да постоји нека грешка, апсолутно ће то да добију током наредне недеље. Нама је важно да сваког грађанина испоштујемо на прави начин“, рекао је Мали за Прву телевизију.

Најавио је да помоћ могу очекивати и грађани Косова и Метохије.

„Ми ћемо сада у понедељак 24. маја исплатити све наше грађане на Косову и Метохији којима исплаћујемо по 100 евра, укључујући и децу, и 200 евра за све незапослене који живе на КиМ“, рекао је Мали

Најавио је да ће друга рата помоћи аутопревозницима бити исплаћена 26. маја, а 8. јуна Влада ће исплатити трећу траншу помоћи од 50 одсто минималне зараде за запослене. Министар је подсетио да је предвиђено да се 15. или 16. јуна на рачун свих незапослених пребаци и износ од 60 евра, као и додатних 3.000 динара за вакцинисане грађане, а да за то нису потребни докази о вакцинацији, већ да све постоји у оквиру еУправе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/mali-oni-koji-nisu-dobili-30-evra-dobice-ih-sledece-nedelje/