Početna » СУТРА СЕ ЗАВРШАВА ПРВА ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА; Ево колики је сада ПРОСЕЧАН ИЗНОС

СУТРА СЕ ЗАВРШАВА ПРВА ИСПЛАТА УВЕЋАНИХ ПЕНЗИЈА; Ево колики је сада ПРОСЕЧАН ИЗНОС

Држава Србија води рачуна о животном стандарду својих грађана, што показује и повећање јануарских пензија од 14,8 одсто, чија исплата се сутра завршава

од Паланка данас
0 Коментар

То је рекао министар финансија Синиша Мали.
Он је дружећи се са корсницима Дневног центра и клуба за старије „Анђелка Трнавац“ истакао да пензије у Србији расту из месеца у месец, да се дата обећања испуњавају у дан и у динар.
„Са овом повишицом просечна пензија износи 390 евра, а планирамо да 2027. године достигне 650 евра“, рекао је Мали.

Истакао је да су јавне финансије Србије стабилне и да не постоји ниједан индикатор који ту стабилност нарушава.

Додао је да је за добре економске резултате великим делом заслужна висока запосленост у земљи и навео да је у Србији запослено 2,36 милиона људи.

Плате рударима Ресавице биће повећане за 10 одсто
Министар финансија Синиша Мали потврдио је данас да ће плате рударима Ресавице бити повећане за 10 одсто и навео да је нађен начин да та исплата буде на комерцијалној основи, а да не буде из текуће буџетске резерве и кроз повећање субвенција.

„Чули сте председника Србије Александра Вучића који је замолио да пронађемо начин да рударима у руднику Ресавица исплатимо увећане зараде, с обзиром да су плате у јавном сектору од јануара повећане за 10 одсто. Било нам је важно да нађемо начин и да као што је председник рекао то не буде из буџетске резерве нити кроз повећање субвенција“, рекао је он приликом посете Дневном центру и клубу за стариј „Анђелка Трнавац“, одговорајући на питање Тањуга да ли ће рудари Ресавице добити повишицу.

Додао је да је нађен начин да исплата буде на комерцијалној основи, што је према његовим речима за рударе најсигурније, најбезбедније и дугорочно једино право решење.

ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept