МАРАТОНСКИ ВИКЕНД ЗА ПАЛАНАЧКЕ ТРКАЧЕ

Недеља је био дан за трчање. Током викенда су одржане маратонске и полумаратонске манифестације у Свилајнцу, Новом Саду, Загребу и Софији.

Наш град имао је представнике у Загребу и Свилајнцу. У некада другом по величини граду СФРЈ, а данас престоници Хрватске, Загребу, одржан је 28. маратон. Око 6.000 такмичара учествовало је на три манифестације, тркама дужине 10 км, 21,1 км и маратону 42,2 км. Међу њима је било и стотинак учесника из Србије.

Маратонске медаље, са најтеже и најдуже трке у Смедеревску Паланку су донели наши суграђани Вишња Мулахметовић и Александар Марковић, након успешно истрчаних 42,2 км. Фантастична атмосфера, бројна подршка са градских улица и тешко топло и сунчано време за трчање.

Истовремено, у Свилајнцу је одржан 2. по реду полумаратон. У овом лепом граду, у две трке, полумаратонској и трци задовољства дугој пет километара, трчало је 198 полумаратонаца и 329 рекреативаца на трци задовољства. Међу њима и све бројнији паланчани који се рекреативно баве трчањем. Учествовали су: Иван Радојевић, Иван Kрстевски, Александар Стојановић, Саша Стевановић, Ненад Митровић, Соња Милојевић, Владимир Милојевић, Милица Бојовић, Анђелина Јокановић, Немања Стевановић, Ана Милићевић, Звонко Цветковић,Марија Зековић и Владан Живанчевић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/maratonski-vikend-za-palanacke-trkace/