МАРКО ИЗ ПАЛАНКЕ ДОБИО ПОСАО У ОКВИРУ ПРОГРАМА „МОЈА ПРВА ПЛАТА“

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали обишао је компанију „Есенса“, која учествује у програму „Моја прва плата“, и том приликом разговарао са троје младих који су остварили своје прво радно искуство. Он је подсетио да ове године почиње други циклус програма „Моја прва платаˮ, те да је до 20. септембра рок за пријаву послодаваца на територији Србије.

Компанија „Есенса” је прошле године запослила троје младих, Дуњу, Ненада и Марка у области хемије и технологије и у плану им је да запосле још петоро.

Иначе, један од запослених је Марко Талијан из Смедеревске Паланке, и завршио је СШ „Жикица Дамњановић” у Паланци, смер техничар за индустријску фармацеутску технологију.

Позив за пријаву младих који испуњавају услове биће отворен од 1. до 31. октобра. Детаљне информације заинтересовани кандидати и компаније које би желеле да учествују у програму могу пронаћи на сајту https://mojaprvaplata.gov.rs/.

Фото Министарство финансија

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/marko-iz-palanke-dobio-posao-u-okviru-programa-moja-prva-plata/