МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ, ЗАБРАНА ОКУПЉАЊА ВИШЕ ОД 10 ЉУДИ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Кризни штаб за борбу против коронавируса данас је утврдио нове мере у борби против ове болести.

Како је саопштено обавезне су маске и на отвореном тамо где је немогућ размак од метар и по.

Такође, утврђена је и забрана окупљања у целој Србији више од 10 људи, а на снагу ступа од петка.

И на свим осталим јавним местима на отвореном простору препоручује се ношење зашитних маски.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.

Одлуке Кризног штаба односиће се на целу територију Србије, а не као што је био случај последњих недеља само на поједине градове.

То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада било обавезно у појединим градовима.

Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка, 17. јула.

На територији целе Републике Србије, без обзира да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи.

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих.

„Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење корона вируса. Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против корона вируса изаћи као победник“, саопштила је Влада.

Фото: Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/maske-obavezne-i-na-otvorenom-zabrana-okupljanja-vise-od-10-ljudi-u-celoj-srbiji/

2 comments

    • Mrmotnik on 15/07/2020 at 22:28

    Ista je situacija i u Ratarima. Ringišpil i ostale propratne gluposti svako veče.

    • Azanjac on 15/07/2020 at 20:18

    Da a u.Azanji ste dozvolili.vasar autodrom jos se.cuje dreka iz daljine radi masina…pa sad.ce i u Azanji da bukne korona a neodgovorni.roditelji vode decu….ko zna odakle je taj dosao sa autodrumom i.da li je masina cista i ostalo…strasno neko treba da odgovara za to

Komentari su onemogućeni.