МЕЋАВА У ПАЛАНЦИ-ПУТАРИ НА ТЕРЕНУ

У Смедеревској Паланци је ноћас, после висечасове кише, почео да пада снег који се јутрос задржава на коловозима, а у седам часова температура је била нула степени.

Како смо сазнали од руководиоца пункта ПЗП Пожаревац у Смедеревској Паланци, Златана Миловановића, зимска служба је у 3. степену приправности и путеви се чисте и посипају сољу и ризлом према утврћеним приоритетима.

Снег се стално уклања, али је потребна опрезна вожња и зимска опрема. Свим возачима се препоручује да не крећу на пут без преке потребе, а шлеперима да сачекају до понедељка. Миловановић нам је потврдио да располажу са довољним количинама соли и ризле.

Највише снега се очекује у западним и централним крајевима и на подручју Хомољских и Кучајских планина.

Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар, понегде са ударима олујне јачине, локално уз стварање снежних наноса.

У већини места температура без већег колебања, од -1 до 2 степена, док ће на југоистоку, истоку и североистоку Србије ујутро бити мало топлије, до 4 степена, током дана у паду, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Паланци облачно, хладно и ветровито са снегом, уз формирање снежног покривача, израженијег у висим периферним деловима. Дуваће јак северни и северозападни ветар. Температура без већег колебања, око 1 степен.

У понедељак претежно облачно уз слабљење и постепени престанак снега, у Војводини делимично разведравање. Северни ветар биће у слабљењу.

Од уторка до недеље, 19 децембра, умерено до потпуно облачно и хладно, ујутро са мразем и дневном температуром мало изнад 0 степени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/mecava-u-palanci-putari-na-terenu/