„МЕДЕНА ПРИЧА“ – КОНФЕРЕНЦИЈА У СЛОВЕНИЈИ

Ученици ОШ ,, Олга Милошевић“, Сара Салатић, Филип Новаковић, Мартина Пренкпаљај и Лазар Војновић су  заједно са својим наставницима, Марином Миладиновић, Ненадом Марковићем и Татјаном Јовичић,  путовали  у Словенију у место Шентјернеј. Повод овог одласка била је конференција у оквиру међународног eTwinning пројекта ,,Медена прича“. Реализацијом овог пројекта ученици сукроз различите активности и радионице имали прилику да се упознају са пчеларством, животом пчела, производњом меда и на тај начин обогате своја знања из ове области. Овај пројекат је истовремено обухвата учешће пет школа и то из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Чешке и Србије. 

Школе учеснице имале су прилику да презентацијом представе своју државу, град и школу. На  конференцији представиле су се све четири школе и то кроз изложбени део у Културном центру Шентјернеј, али и кроз завршну презентацију ученика где је свака школа имала прилику да представи све оно што се у току овог пројекта остварило.

Сви учесници овог пројекта су у току ова три дана имали посебно задовољство  да се међусобно друже и боље упознају кроз различите врсте радионица и активности које је организовао домаћин овог сусрета. Ученици и наставници су се из ове посете вратили препуни лепих утисака, а наставак овог дружења очекује се у мају када ће нам гости бити колеге и ученици из Словеније. „Медена прича“ се наставља…

Основна школа „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/medena-prica-konferencija-u-sloveniji/