„МЕДЕНА ПРИЧА“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

ОШ ,,Олга Милошевић“ је у току ове школске године узела учешће у још једном значајном eTwinning пројекту „Медена прича“. Реализацијом овог пројекта ученици ће кроз различите активности и радионице имати прилику да се упознају са пчеларством, животом пчела, производњом меда и на тај начин обогате своја знања из ове области. Овај пројекат је истовремено обухватао учешће укупно петнаест школа и то из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Чешке и Србије.
Сам почетак пројекта је обухватио многобројне активности у школи и ван ње. Наставница биологије Марина Миладиновић је са ученицима шестог разреда, Саром Салатић, Филипом Новаковићем, Мијаном Аџић и Лазар Војновићем, посетила откупну и дистрибутивну станицу меда у Ратарима, где им је домаћин био Никола Мишић, некадашњи ученик школе Олга. Следећа њихова активност била је посета домаћинству и пчелињаку код Љиљане Поповић у месту Стублина.
Овом пројекту прикључили су се и ученици трећег разреда са учитељицом Татјаном Јовичић. Час „Живот пчела“, реалозован је уз помоћ пчелара Жарка Мишића (Zarko Misic). Жарко је на адекватан и примерен начин увео ученике у живот пчела и њиховом значају за нас.
Ученици су били заинтересовани, пажљиви, и спремни да активно учествују y реализацији свих активности, а најслађа је била дегустација меда.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/medena-prica-u-os-olga-milosevic/