Početna » МЕДИЦИНСКА МИСТЕРИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СВЕТ: Беба ОЖИВЕЛА 30 минута пре своје сахране, стручњак објашњава како МРТВА ОСОБА ОЖИВИ

МЕДИЦИНСКА МИСТЕРИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СВЕТ: Беба ОЖИВЕЛА 30 минута пре своје сахране, стручњак објашњава како МРТВА ОСОБА ОЖИВИ

Готово незабележен случај догодио се у градићу у Парагвају када су девојчицу која је превремено рођена лекари прогласили мртвом, а она оживела само 30 минута пре него што ће је сахранити!

од Паланка данас
0 Коментар

Због овог и оваквог чуда, малену су и назвали „Чудо Божје“. Наш лекар, педијатар др Саша Милић, открио је о каквом се феномену ради и колико је он заправо чест.Беба коју су лекари у једном парагвајском градићу прогласили мртвом на рођењу, оживела је на сопственој сахрани. Девојчица је рођена у петак, око поднева, царским резом. Након што је мајка доживела компликације у седмом месецу, доктори су девојчицу прогласили мртвом, тело предали породици уз извод из матичне књиге умрлих.

Међутим, девојчица је оживела на дан своје сахране, само 30 минута пре него што су планирали да је сахране. На сву срећу, ујак девојчице је приметио да се беба помера у ковчегу, а након прегледа лекара, малена је враћена у инкубатор и сада је интензивној нези.

Овако нешто се дешава, али веома ретко, ово је објашњење

Како каже наш педијатар др Саша Милићевић, ова појава је ретка и спектакуларна, али је кроз историју медицине забележена.

– Догађало се и раније да особа која је проглашена умрлом, касније оживи. То се најчешће догађало када су у питању такозване хипотермије, када се нека особа налази под ниском околном температуром, па температура тела падне испод 35 степени Целзијуса, тада су ови наши метаболички процеси спорији и та особа може дуже време да издржи без рада срца и без дисања – објашњава др Милићевић.

Када је овај случај у питању, др Милићевић истиче да постоји шанса да је дете било у клиничкој смрти. Међутим, како су органи остали очувани, др Милићевић истиче да је то права мистерија.

Једна од највећих мистерија у медицини

– Долази до дегенеративних процеса и поставља се питање на који начин. То је заправо један од највећих мистерија у медицини. Код одређених особа је било таквих случајева, нарочито, рецимо, код особа које болују од Паркинсонове болести, од схизофреније, или, рецимо, ако користе неке психоактивне супстанце. Међутим, код ове бебе није довољно јасно о чему се овде ради. Могуће је да је у питању катаплексија. Али за сада је битно да је беба добро – каже др Милићевић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept