Početna » МЕДИЦИНСКИ СМЕР СШ “ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ” ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ДИЈАБЕТЕСА 14. НОВЕМБАР

МЕДИЦИНСКИ СМЕР СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ДИЈАБЕТЕСА 14. НОВЕМБАР

од Паланка данас
0 Коментар

 

Светски дан борбе против дијабетеса представља највећу светску кампању посвећену подизању свести о дијабетесу. Покренут је 1991. године од стране Међународне федерације за дијабетес и Светске здравствене организације као одговор на ескалирајућу здравствену претњу коју представља дијабетес.

Хиљаде локалних кампања, активности, пројекција, састанака и догађаја одржавају се сваке године 14. новембра, али и током целог месеца новембра.

Тим поводом су и ученице Средње школе „Жикица Дамњановић“, медицинског смера, у Смедеревској Паланци у сарадњи са Домом здравља, обележили овај дан, контролом притиска и шећера у крви на штанду испред Дома здравља у Паланци.

Тема Светског дана борбе против дијабетеса 2021–2023. је „Доступност дијабетолошкој здравственој заштити: образовањем за боље сутра”.

Обележавање Светског дана дијабетеса представља идеалну прилику да се у свету подигне ниво свести о дијабетесу и обезбеди потпуна доступност дијабетолошкој здравственој заштити свим особама оболелим од дијабетеса.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept