Početna » Међународна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље од 16. до 22. септембра

Међународна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље од 16. до 22. септембра

од Паланка данас
0 Коментар

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 16. до 22. септембра, у оквиру пројекта „ROADPOL дани безбедности“ спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље.
Ова акција се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), док је пројекат подржан од стране Европске комисије и има за циљ подизање свести о значају поштовања саобраћајних прописа и смањење броја саобраћајних незгода и последица незгода на европским путевима.

У акцији ће бити ангажовани сви расположиви полицијски службеници, као и сви уређаји за контролу саобраћаја.

Током спровођења пројекта, полицијски службеници саобраћајне полиције током контроле посебан акценат усмериће на откривање прекршаја којима се највише угрожава безбедност саобраћаја, као што су прекршаји прекорачења брзине, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње.

Такође, у оквиру пројекта „ROADPOL дани безбедности“, у среду, 20. септембра 2023. године, обележиће се Дан без погинулих у саобраћајним незгодама на европским путевима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept