Početna » МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД КАРЦИНОМА Рак водећи узрок смрти деце широм света

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД КАРЦИНОМА Рак водећи узрок смрти деце широм света

од Паланка данас
0 Коментар

У Србији сваког дана једно дете оболи од рака. Скоро сваке недеље једно дете на жалост премине. Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) и ове године ће традиционално обележити Светски дан деце оболеле од рака 15. фебруар у више од 30 градова у Србији.Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са Националним удружењем деце оболеле од рака НУРДОР и Црвеним крстом Србије обележиће 15. фебруар Светски дан деце оболеле од рака.

У Србији сваког дана једно дете оболи од малигне болести, а на жалост сваке недеље једно дете изгуби најважнију битку. Током лечења често морају да примају трансфузије крви и компонената крви које им спасавају живот. Проценти излечења су високи, али је свака подршка на путу излечења од непроцењиве важности.

Позивамо све наше суграђане да баш на овај дан донирају крв, постану добровољни даваоци крви и покажу колико је сваки живот важан. Институт за трансфузију крви Србије тренутно располаже једноиподневним резервама крви, а најдефицитарнија је О крвна група (позитивна и негативна). Зато је важно да се сви здрави људи одазову нашем позиву и добровољно дају крв, да ниједно дете не би дошло у ситуацију да чека терапију јер резерве крви нису довољне.

За оболеле од леукемије или рођене са тешким болестима крви често је једини спас трансплантација матичних ћелија хематопоезе од здравог даваоца због чега је важно да се што више људи прикључи овом Регистру. Институт за трансфузију крви Србије радиће у четвртак 15. фебруара од 8 до 15 часова. Пружимо подршку деци оболелој од малигних болести, дајмо крв!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept