МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

 

Међународни дан младих је годишњи међународни догађај који се слави 12. августа. Први пут је обележен 2000. године и има сврху да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената.
Према проценама Уједињених нација половина светске популације је млађа од 25 година. Она се суочава са многим неједнакостима и неправдама.

Канцеларија за младе Смед. Паланка Дан младих разноврсним акцијама обележава још од свог оснивања пре више од једне деценије. Ове године су услед пандемије окупљања одложена како би се избегавао ризик по здравље младих.

Млади људи су извориште идеја за иновације.
Положај младих у Србији је тежак, њих око 250.000 је без посла и зато Министарство омладине и спорта ради на томе да сва министарства младе поставе као приоритет и фокус и настоји да се за ту популацију одвоји више средстава и на нивоу општина и градова.
Дан младих је замишљен као дан када је пажња усмерена на проблеме младих широм света и када се указује на промене које млади чине у животу своје заједнице, а у Србији се обележава од 2007. године, када је основано Министарство омладине и спорта.
Током овог дана државе, институције, организације и активисти широм света скрећу пажњу на питања која утичу на положај омладине у друштву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/medjunarodni-dan-mladih/