МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВАТРОГАСАЦА-ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ СПАСИЛИ 425 ЖИВОТА

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић честитао је ватрогасцима-спасиоцима Међународни дан ватрогасаца и захвалио им на одговорном и несебичном залагању, труду и пожртвованости којим се истичу, а све у циљу заштите живота грађана, њихове имовине и животне средине.

„Захваљујем се свим ватрогасцима-спасиоцима на одговорности и храбрости, професионалности која се огледа у стручном и квалитетном односу према раду, без обзира на тежину посла који обављају током целе године. Посебно бих истакао чињеницу да су ти храбри момци и девојке од почетка године интервенисали 11.920 пута и спасили 425 живота“, истакао је Марић.

Ватрогасци-спасиоци дежурају 24 часа дневно током целе године, спашавају људске животе, имовину и околину из пожара, поплава, земљотреса, техничких и других интервенција излажући се животној опасности.

„Искористио бих овај дан, Светски дан ватрогасаца, да пожелим свим ватрогасцима-спасиоцима што мање посла и да им поручим да ћемо наставити са континуираним улагањем у службу како бисмо побољшали и ојачали капацитете Сектора за ванредне ситуације набавком нових возила и опреме, али и повећањем броја ватрогасаца-спасилаца“, поручио је Марић.

Међународни дан ватрогасаца обележава се на дан Светог Флоријана, који се сматра њиховим заштитником.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/medjunarodni-dan-vatrogasaca-od-pocetka-godine-spasili-425-zivota/