МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ РАЧУНАРСКЕ ПИСМЕНОСТИ „ДАБАР“ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Новембар је у ОШ „Олга Милошевић” већ традиционално у знаку логичких задатака. „Дабар“ је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа. Прво такмичење је одржано у Литванији 2004. године и од тада се шири по свету да би се сада одржавало у преко двадесет земаља. Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних логичких проблема. Такмичење је организовано по узрасним категоријама.

Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ су 25. новембра 2021. учествовали на овом такмичењу у категорији Јуниор 2 (3. разред). Вредно су вежбали са ментором Радунком Стојковић, учитељицом, а помоћ у реализацији су пружили Драгана Пајић, наставник математике и Лазар Рашковић, наставник информатике као техничка подршка.
Кроз решавање занимљивих, логичких задатака ученици су увидели да се са информатичким проблемима сусрећу и у свакодневном животу и да их је могуће са лакоћом решавати.
Честитамo, „мали програмери“ и наставите да негујете свој таленат за информатику!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/medjunarodno-takmicenje-iz-racunarske-pismenosti-dabar-u-os-olga-milosevic/