Početna » МЕЊА СЕ НАЧИН СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ: ГРУЈИЧИЋ НАЈАВИЛА НОВУ ОБАВЕЗУ ЗА ЛЕКАРЕ

МЕЊА СЕ НАЧИН СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ: ГРУЈИЧИЋ НАЈАВИЛА НОВУ ОБАВЕЗУ ЗА ЛЕКАРЕ

Министарка здравља Србије Даница Грујичић најавила је да ће због недостатка лекара специјалиста у мањим местима бити промењен начин специјализације па ће они имати обавезу да неко време остану у установи где су специјализацију завршили.

од Паланка данас
0 Коментар

Министарка је обишла обновљени Дом здравља у Kучеву где је рекла да сада недостају лекари и медицинске сестре, и да је сазнала како у тој здравственој установи постоји само један лекар специјалиста опште медицине, саопштило је министарство.„Тај недостатак је разлог због којег ћемо променити начин специјализације за лекаре опште медицине, тако да сваки доктор који почне да ради у дому здравља кроз осам до десет година заврши специјализацију. У мањим местима, лекаре који су добијали плату и специјализацију од локалних установа обавезаћемо да у тој установи остану одређено време“, навела је Грујучић.

Министарка је истакла да је стратегија ресорног Министарства јачање примарне здравствене заштите, која је важна посебно на плану превентиве, иако је то тешко тражити у ситуацији када лекари имају и по 40 пацијената дневно.

Министар за јавна улагања Марко Благојевић рекао је да је Дом здравља у Kучеву површине 3.700 метара квадратних, са око 9.500 картона пацијената, комплетно реновиран споља и изнутра, те да је реконструкција коштала близу 270 милиона динара. Благојевић је прецизирао да је средствима Министарства за јавна улагања обновљено чак 86 здравствених објеката у 60 градова и општина , а укупна вредност тих радова била је пет милијарди динара.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept