Početna » МЕТЕОАЛАРМ УПАЉЕН ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Грмљавинске непогоде и данас, ево где ће бити најгоре

МЕТЕОАЛАРМ УПАЉЕН ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Грмљавинске непогоде и данас, ево где ће бити најгоре

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод упозорава на грмљавинске непогоде које данас прете Србији.

Наиме, како наводе дошао је крај топлотног таласа, тако да ће данас максимална температура од 30 до 36 °С, а следеће седмице од 28 до 34 °С.Упозорење за грмљавинске непогоде

Према упозорењеу РХМЗ, у последњој седмици јуна врло нестабилно, поново са појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром.

– Данас се непогоде очекују у већини региона у земљи, а сутра (24.06.) ће вероватноћа за њихову појаву краткотрајно опасти, осим на југу Србије. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред – наводе из завода.

Упозорење и за престоницу

У последњој седмици јуна врло нестабилно, поново са појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром.

Наранџасти метеоаларм услед ризика од појаве непогода прелиминарно је издат и за подручје Београда, а за конректне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред, појаснили су из РХМЗ.

Цела Србија „у наранџастом“

Како се може видети на карти, све регије су под наранџастим упозорењем. Подсећамо, наранџасти метеоаларм указује на опасно време.

Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept