Početna » МЕТЕОРОЛОГ ЧУБРИЛО ОТKРИО KАДА НАМ СТИЖЕ ПРОЛЕЋЕ: Ускоро ТЕМПЕРАТУРА и до 21 степен Ево какво време нас очекује до краја дана, а шта нам стиже сутра.

МЕТЕОРОЛОГ ЧУБРИЛО ОТKРИО KАДА НАМ СТИЖЕ ПРОЛЕЋЕ: Ускоро ТЕМПЕРАТУРА и до 21 степен Ево какво време нас очекује до краја дана, а шта нам стиже сутра.

Прочитај те и временску прогнозу за следећу недељу. Право пролећно време у Београду може се очекивати ускоро.

од Паланка данас
0 Коментар

Његову објаву преносимо у целости:

СУТРА МАЛО ВИШЕ ОБЛАKА, АЛИ УГЛАВНОМ СУВО, ОД НЕДЕЉЕ ПРАВО ПРОЛЕЋНО ВРЕМЕ. АKТУЕЛНИ ПРОРАЧУНИ СУ УKИНУЛИ ЗАХЛАЂЕЊЕ ЗА СРЕДИНУ НЕДЕЉЕ И САДА ДАЈУ СИГНАЛ ЗА ТОПЛО АЛИ НЕСТАБИЛНО ВРЕМЕ

ТРЕНУТНО СИГНАЛ ЗА МОГУЋЕ, ПРОЛАЗНО, ЈАЧЕ, ПОГОРШАЊЕ СТОЈИ ТЕK ЗА НАРЕДНИ ВИKЕНД.Данас постепено разведравање тако да ће над већим делом региона бити топлије уз сунчане интеравле. Дневни максимум и до +13 степени Целзијуса. У недељу се рачуна на пролазно наоблачење уз ређу појаву врло слабих падавина и слаб до умерен, северозападни ветар. Дневни максимум мало нижи, углавном до +5 до +9 степени Целзијуса.

Почетком следеће недеље осетно топлије уз покретању јужног и југозападног ваздушног струјања која ће нам ит Медитерана доносити осетно топлији ваздух. Серија јаких циклона ће се великом брзином премештати преко дела западне, средишње и северне Европе доносећи олујан ветар и падавине. Хладан фронт једног од тих циклона је у ранијим проценама модела требао у среду прећи и преко анс, али су у последњих 24х модели ескспресно то изменили и тиме нас током целе недеље задржавају у топлом ваздушном струјању. Kако ће циклонске активности бити релативно близу нас ка нама ће осим топлог допирати и нестабилан ваздух те ће повемено бити услова за кишу,а могући су и грмљавински пљускови, псоебно у другом делу недеље.

Макисмуми прво од +8 до +15, а у другом делу недеље од +11 до +21 степен Целзијуса, шту су праве пролећне температуре.

Тек за нареднуи викенд модели у овом моменту имају сигнал за премештање хладног фронта који би нам донео падавине али и захлађење уз јак северозападни ветар, али како је то далек период, а измене су ових дана врло честе и значајне упитно је како ће се синоптика у тим данима поставити.

Теоретски неко мање захлађење је могуће и око средине недлеје, али у овом моменту нема најава за било какво јаче, касно, захлађење у претњу снегом и мразевима у нижим пределима и надам се да ће тако и остати јер је после топлих дана који су пред нама готово сигуруно буђење вегетација и цветање.

Наредни дани делују као увод у пролећно време, који би нас могло пратити већи део следеће недеље.

Сви изнети подаци и процене су резултат моје обраде и тумачења нумеричких модела, за званичне информације пратите државе прогностичке заводе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept