Početna » МЕТЕОРОЛОГ ИЗНЕО ПРОГНОЗУ ЗА ПРОЛЕЋЕ: Киша ће често ПАДАТИ, а ево када нас очекују НЕПОГОДЕ!

МЕТЕОРОЛОГ ИЗНЕО ПРОГНОЗУ ЗА ПРОЛЕЋЕ: Киша ће често ПАДАТИ, а ево када нас очекују НЕПОГОДЕ!

Многима се прогноза неће допасти

од Паланка данас
0 Коментар

 

Метеоролог Недељко Тодоровић је истакао да је фебруар био изузетно топао, чак најтоплији у последњих стотинак година. Навео је да су екстреми у климатском подручју нешто што се дешава повремено, али да је ово изузетно топло време пријатно за већину људи и да повољно утиче на раст температуре воћа и поврћа.Мањак падавина
Тодоровић је нагласио да је март донео веома малу количину кише, далеко испод просечних вредности. Истакао је да ће бити кише сваки четврти дан, али да су у питању мале количине.

Кишовито пролеће
Метеоролог је најавио да нас од краја априла очекују доста кишовити периоди, као и пљускови и непогоде у мају и јуну.

Нагласио је да су такве непогоде уобичајене сваког лета, али да се јављају уско локализовано на малом простору. Такође је истакао да је немогуће прогнозирати у којим местима ће бити екстреми, али да су најчешће захватили западну Србију и планинске делове.

– Од краја априла, па у мају и јуну биће доста кишовитих периода. Биће пљускова и непогода, што је уобичајено сваког лета. То ће се дешавати, само зависи у ком региону Србије и на којим местима, пошто су те непогоде уско локализоване на малом простору и захватају мали број места у једном дану, па после пар дана захвате друга места. Немогуће је прогнозирати у којим местима ће бити ти екстреми, али најчешће се јављају на западу Србије и у планинском делу, него у осталим крајевима. Прошлог лета су чешће биле у Војводини, где смо имали олујне ветрове. Прошле две зиме су такође биле надпросечно топле, али је пао снег у априлу месецу. То су све занимљивости одступања и догађања, сваке године је прича за себе – дадао је метеоролог.

Извор: Србија ДанасPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept