Početna » „МИХОЉСКО ЛЕТО“ ОДЛАЖЕ ПОЧЕТАК ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ ЗА 31. ОКТОБАР?

„МИХОЉСКО ЛЕТО“ ОДЛАЖЕ ПОЧЕТАК ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ ЗА 31. ОКТОБАР?

Почетак грејне сезоне, која је годинама уназад почињала 15. октобра, биће померен на 31. октобар, незванично је потврђено „Новостима“.

Како преносе Новости, свим топланама и градским управама прослеђено је писмо о мерама штедње, а у складу са тим је померен датум почетка грејања.

Ову одлуку ће званично сутра донети Влада Србије, затим ће је саопштити премијерка Ана Брнабић, уз навођење разлога доношења ове одлуке.

Пре него што се одлучило на овај потез, проверавана је и времанска прогноза до краја октобра, која иде на руку одлагању почетка грејне сезоне. Уз то, а у скалду са енергетском кризом у свету због руско-украјинског сукоба, биће одлучено да радијатори „прораде“ последњег дана октобра.

Међутим из Министарства рударства и енергетике кажу да нису водили разговоре ни са једном топланом о одлагању почетка грејне сезоне. Ако постоје аргументи за такав предлог, Министарство је спремно да се о томе разговара.

Наглашавамо да је енергетски систем комплексан и да се потрошачи, кад не могу да рачунају на један извор енергије, у овом случају систем даљинског грејања, опредељују за други, што је најчешће електрична енергија, а то може значајно да оптерети читав енергетски систем.

Подсећамо да Министарство рударства и енергетике руководи Радном групом за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, у којој су поред осталих енергетских субјеката и представници Пословног удружења “Топлане Србије”, као и представници ЈКП “Београдских електрана”. Према информацијама које су представљене на седницама Радне групе, са којима је Министарство рударства и енергетике упознало и јавност, топлане у Србији су спремне за грејну сезону и обезбеђене су довољне количине енергената.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept