МИЛАН ПРИЦА (1963-2020)

МЕШ Гоша је изразила дубоку жалост поводом смрти колеге и истакнутог спортисте Милана Прице.

Са великим жаљењем обавешатавамо да је наш поштовани и драги колега  Милан Прица (1963-2020) преминуо после дуже болести.

Колега Милан Прица, завршио је Електротехнички факултет у Београдау 1990. године. У нашој школи почео је да ради од септембра 1990.године.

Паланачкој јавности био је и раније познат и то као кошаркаш. Натпросечне висине 2 м и 05 цм још од основне школе бива позван у секцију Кошаркашког савеза Србије, у јуниорском тиму. Заједно са јуниорима КК Јасенице осваја треће место на првенству Србије, 1981. године позван је у селекцију јуниора Југославије за Европско првенство у Тел Авиву. 1982. године као гост игра на турниру у Паризу за Црвену Звезду.  До краја спортске каријере остаје веран клубу КК Јасеница.

После завршених студија, запошљава се у нашој школи и радиће пуних седам година код нас. Сели се за Београд и ради у Хидрометереолошком заводу, у институту за Онкологију и радиологију Србије, Вишој школи унутрашњих послова и Образовном информатору.

2001. године пут га поново доводи у родни град и почиње са радом у ХК Гоша да би се код нас у школу вратио 2011. године.

Милан је био омиљен међу ученицима јер се трудио да им своје знање из информатике и програмирања што више приближи. Као колега је увек био спреман да помогне, тих, повучен и одмерен, о својим здраственим проблемима је нерадо говорио. Његовим прераним одласком школа Гоша пуно је изгубила.

18.12.2020. године после дуже болести Милан Прица, инжењер електротехнике, професор и драги колега напустио нас је. Сахрањен је на старом гробљу 20.12.2020. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/milan-prica-1963-2020/