МИЛИЈАРДА ЗА ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ПАЛАНАЧКОЈ ОПШТИНИ

Председници општина Смедеревска Планка и Велика Плана, Никола Вучен и Игор Матковић, су у четвртак 26. септембра, обишли радове на регионалном путном правцу између ове две општине. Вучен и Матковић су задовољни динамиком извођења радова и заједно су нагласили да је овај пут од велике важности за обе општине.
– Сваки пут који се гради на територији наше општине је веома значајан, а поготову деоница која спаја две општине и која је веза Паланке са коридором 10. Ово је велика инвестиција, какве није било последњих четрдесет година. Грађани наше и великоплањанске општине, као и ми из локалних самоуправа, задовољни смо, јер добијамо једну савремену и безбедну деоницу. Овај пут је такође значајан, за нас у општини Планка, јер ћемо ширити индустријску зону, што ће свакако довести инвеститоре. Овим се потврђује да држава мисли на локалне самоуправе које су ван Београда , а ово је један од најбољих доказа улагања у развој целе Србије, рекао је Вучен.
– Овај пут је главна веза за наше две општине, рекао је председник општине Велика Плана , Игор Матковић и додао: – Реконструкцијом овог пута путовање из једне у другу општину биће безбедније и знатно брже. Морам да истакнем да је много грађана из једне и друге оптштине који свакодневно путују, због посла. Такође је ова деоница пута битна великоплањанима, због болнице, где се лече пацијенти из обе опптине.
У оквиру радова на реконструкцији пута, радиће се и канализациона мрежа у једном делу насеља Бресје:
– У току је израда пројекта и за десетак дана добићемо решење на који начин ће се радови спровести. Битно је да изградња канализације неће ометати радове на реконструкцији пута. Сагласност на ово су дали и ресорно министраство, министарка Зорана Михајловић и Предузеће за путеве, истакао је Матковић.
Поред реконструкције регионалог пута Паланка- Палана, отворена су још четири градилишта у паланачкој општини.
– Након посете председника Србије, Александра Вучића, почела је изградња путне инфраструктуре у општини Смедеревска Паланка. Захваљујући Влади Србије и председнику Вучићу у путну инфраструктуру у нашој општини до краја године биће уложено око милијарду динара. Улагањем у инфраструктуру, стичу се сви потребни услови да Влада Србије и држава нађу стратешког партнера за развој привреде у општини Паланка, нагласио је Никола Вучен.
Наредних дана наставиће се радови на реконструкцији пута који пролази кроз центар Смедеревске Паланке, у дужини од 3,5 километара. Ово подразумева наставак радова од скретања за Kисељак, па све до раскрснице према Азањи и Младеновцу.
Радиће се комплетна реконструкција пута и тротоара, и постављање нових дрвореда у улицама: 20 јула – поред школе ХИМ, Француској , Главешевој, до скретања за Азању, што укупно износи 3.5 километара кроз центар Паланке. У току су радови на путном правацу од Придворица ка Паланци Планирана је комплетна рехабилитација коловоза у дужини од 3,5 км. Реконструкција овог регионалног пута обухвата нове тротоаре од Института за повртарство, поред Водовода и Градског стадиона, све до цркве Светог преображења у Паланци, односно до раскрсница са Француском и Главашевом улицом. У оквиру овог пројекта радиће се и Улица Олге Милошевић, поред школе, све до Француске улице, што ће обухватити и тротоаре. Комплетна вредност радова износи више од 80 милиона динара, а извођач радова је ПЗП Крагујевац
Поред локалних медија о овим инфраструктурним пројектима извештавају и националне телевизије, тако да је председника био домаћин екипи РТС-а.
В.С.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/milijarda-za-putnu-infrastrukturu-u-palanci/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Natasa Feldi on 01/10/2019 at 13:43

  Hvala Bogu da se konacno nesto lepo desava u Palanci. Svaka cast i samo napred (Y)

  • Sugradjanin on 29/09/2019 at 14:17

  Pitam se samo kada i hoce li na red za sanaciju doci ulice Majora Gavrilovica i Palanacke cete?Dva putna rugla nase opstine!

  • N.J. on 29/09/2019 at 12:39

  Jelena, pošto znam da pratiš ove novosti vezane za napredak opštine, želim da ti kažem da si jako lepa i fina devojka i da se nadam da ćemo bar nekad izaći negde zajedno.
  P.S. Svaka čast rukovodstvu za puteve. U narednim godinama očekujem i vodovod u selima, pošto je neophodan.

  • N.J. on 29/09/2019 at 09:54

  Jelena, pošto znam da pratiš ova dešavanja, želim da ti kažem da si jedna prelepa devojka i da bih voleo da nekada možda izađemo😊.
  P.S. Svaka čast za puteve, samo nam fale vodovodi po selima, tako da se nadam i tome uskoro.

Komentari su onemogućeni.