Početna » МИНИСТАР ГРАЂЕВИНАРСТВА ГОРАН ВЕСИЋ: Бићемо спремни да почнемо изградњу брзе саобраћајнице „Карађорђе“ у новембру

МИНИСТАР ГРАЂЕВИНАРСТВА ГОРАН ВЕСИЋ: Бићемо спремни да почнемо изградњу брзе саобраћајнице „Карађорђе“ у новембру

од Паланка данас
0 Коментар

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио да ће министарство на чијем је челу бити спремно започне изградњу брзе саобраћајнице „Карађорђе“, која ће спојити ауто-пут Београд – Ниш и ауто-пут „Милош Велики“ преко Аранђеловца, 15. новембра.– Бићемо спремни да почнемо да градимо брзу саобраћајницу ’Карађорђе’ 15. новембра, од Малог Пожаревца, преко Младеновца, Аранђеловца, Тополе до Чибутковице у Лазаревцу. То ће бити веза два аутопута кроз Шумадију. Наравно изградња зависи од тога да ли је могуће обезбедити новац – рекао је Весић гостујући на ТВ Хепи.

Навео је да ће ове године бити завшрена изградња 166 километара ауто-путева и брзих саобраћајница, а до краја 2026. године чак 487 километара, што је, каже, огроман искорак за Србију.

Ове године биће завршено око 50 километара на Моравском коридору, од Кошева до Трстеника и од Прељине до Адрана, док ће комплетан ауто-пут бити завршен наредне године.

Током 2024. године биће пуштено у саобраћај и 23 километара Дунавског коридора, од ауто-пута до Пожаревца, као и 11 киломатара од Голупца до Великог Градишта, као и 19,5 километара ауто-пута од Паковраће до Пожеге.

– Након тога, од Пожеге ћемо одмах кренути са радовима према Дугој пољани, ка Црној Гори, на првој и десетој деоници, а уговорићемо ове године и наставак од Пожеге ка Републици Српској, ка Котроману, до Златибора – рекао је Весић.

Такође, ове године биће завршено и 5,8 километара брзе саобраћајнице од петље Дивци до Ваљева, 18 километара на деоници Сремска Рача – Кузмин, те 54 километара брзе саобраћајнице Шабац – Лозница.

– Убрзано радимо саобраћајницу ’Осмех Србије’, пуном паром се ради на брзој саобраћајници Београд – Зрењанин. У 2026. години биће завршен и комплетан Фрушкогорски коридор са три моста у Новом Саду. Ради се и гради на све стране, јер се права децентрализација постиже тек када се изграде путеви и пруге и повежу људи. Све остало су празне приче – рекао је Весић.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept