Početna » МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА СЕДАМ УДРУЖЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИКА СРБИЈЕ

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА СЕДАМ УДРУЖЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНИКА СРБИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Састанак министра пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александра Мартиновића са представницима седам удружења пољопривредника Србије одржан је данас у Влади Републике Србије.
Министру су током састанка пољопривредници указали на изазове са којима се суочавају и разматрани су будући кораци у правцу њиховог превазилажења. „Ми смо на веома захтевном европском и светском тржишту, свака држава помаже својим пољопривредницима да се изборе са проблемима, то чини и Србија.

Министарство којим руководим има настојање да, у складу са могућностима, одговори на ваше захтеве, али је само уз међусобно поштовање и разумевање, и у сарадњи свих заинтересованих страна, могуће донети системска решења која ће дати резултате“, поручио је Мартиновић.

Министар је нагласио да држава улаже значајна средства у пољопривреду, више него икада раније, али да није могуће све проблеме одмах решити. Због тога је, како је навео, кључно да се саслушају сви предлози, захтеви и идеје пољопривредника и да се настави са дијалогом. Додао је да ће у оквиру Министарства бити темељно сагледана ситуација, али да је најважније да се приоритети заједнички одреде и да се, у складу са тим, поступа.

Министарство пољопривреде ће, нагласио је Мартиновић, остати поуздан партнер за разговор. Договорено је да се састанак у истом саставу убрзо поново одржи.

Састанку су присуствовали представници седам удружења пољопривредника Србије, и то: „Стиг“ Пожаревац, „Наше Млеко“, „Сложни Пидиканци“ Баваниште, „Брестовачки ратари“, „Спас и опстанак сточара Западне Србије“, „Произвођачи млека Шумадије и Поморавља“ и удружење „Северни Банат“ Кикинда. Поред представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, у разговору је учествовао и државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић.

Foto: Iva Petrović MPŠVPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept