Početna » МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ МАРТИНОВИЋ НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈИ “ПРЕДНОСТИ ПРИМЕНЕ СТАНДАРДА ЕУ У СРБИЈИ”

МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ МАРТИНОВИЋ НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈИ „ПРЕДНОСТИ ПРИМЕНЕ СТАНДАРДА ЕУ У СРБИЈИ“

Министар Мартиновић: Едукација, претприступни фондови и технолошке иновације су будућност српске пољопривреде

од Паланка данас
0 Коментар
фото панел

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић је у оквиру посете Новосадском сајму пољопривреде, који је отворен данас, учествовао на панел дискусији „Предности примене стандарда ЕУ у Србији“.Министар Мартиновић је том приликом истакао важност примене најсавременијих технолошких решења, иновација и дигитализације у пољопривреди као изузетно важну помоћ вредним српским домаћинима и додао да је Европска унија најзначајнији спољно- трговински партнер Републике Србије у области пољопривреде као и да се 47 посто свих пољопривредних производа који се произведу у Србији пласира на ЕУ тржиште.

Министар је подвукао важност средстава мера ИПАРД програма које су намењене као помоћ српским пољопривредницима и подсетио на програм ИПАРД 2 која је већ имплементирана. „Оно што представља велики изазов за Републику Србију али и велику шансу за пољопривредну производњу, је потписивање финансијског споразума између Републике Србије и ЕУ везано за мере ИПАРД 3 програма. То показује да је ЕУ један од најзначајнијих финансијских партнера“ подвукао је Мартиновић.

Министар је додао да нашим пољопривредницима предстоји даља едукација за аплицирање ЕУ пројектима али и улагање у прерађивачки сектор како би производи из Србије били конкурентнији на европском али и светском тржишту.

Министар Мартиновић је на крају свог излагања јасно поручио у име свог тима да ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде бити на располагању за сваку врсту разговора када су у питању наши пољопривредни произвођачи, а да конструктиван дијалог и међусобно разумевање доводе до испуњења захтева. Панел дискусији су Новосадском сајму присуствовали Јануш Војчеховски, ЕУ комесар за пољопривреду и проф др Владимир Црнојевић, директор института BioSens.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept