МИНИСТАР ПРОМЕНИО ОДЛУКУ, НЕМА РАДНИХ СУБОТА ЗА ЂАКЕ

Министар просвете Младен Шарчевић послао је свим директорима основих и средњих школа у Србији препоруку да наставу изгубљену због продуженог зимског распуста не надокнађују суботом, већ током радне недеље.

„Уз сво уважавање аутономије установа образовања и васпитања, иако су школе направиле сопствене планове надокнаде, обраћам вам се после сумирања извештаја руководилаца Школских управа, из којих се види да се велики број родитеља обраћа Минситарству просвете, науке и технолошког развоја и школским управама, захтевом да се надокнада пропуштеног рада, услед продужетка распуста због епидемије грипа, не организује суботом“, наводи се у последњем допису министра.

У допису се додаје следеће:“Kако се највећи број раније планираних активности, као што су такмичења и смотре, испити, припреме за завршрни испит за ученике осмог рарзеда основне школе, односно матуре за ученике завршних разреда средњих школа, као и друге ваннаставне активности, реализују суботом, молим вас да надокнаду пропуштеног рада реализујете у току радне недеље, однонсно од понедељка до петка“.

Иначе, фебруарски зимски распуст је требало да траје две недеље и да се заврши 18. фебруара, али је на предлог министра здравља Златибора Лончара, продужен до 25, због захуктале епидемије грипа у Србији.

Блиц

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministar-promenio-odluku-nema-radnih-subota-za-djake/

1 comment

    • Azanjac on 31/03/2019 at 20:11

    Ja iskreno mislim da školu treba da ukinu. Šta seckaju ove raspuste, lepo ukinu i ćao. I onako deca izlaze nepismena iz škola, a što je najgore i sa fakulteta.

Komentari su onemogućeni.