Početna » Ministar saobraćaja: Trgovinski rat sa Kinom katastrofa za Nemačku

Ministar saobraćaja: Trgovinski rat sa Kinom katastrofa za Nemačku

Nemački ministar saobraćaja Folker Vising (Volker Wissing) upozorio je odlučno na moguće posledice ako Evropska unija uvede kaznene carine na eelektrične automobile iz Kine.„Trgovinski rat sa Kinom niko ne može da poželi. To bi za Nemačku bila katastrofa, a ni za EU ne bi donelo nikakve prednosti“, rekao je Vising u četvrtak u video-intervjuu za dpa.

Evropska komisija zapretila je Kini visokim kaznenim carinama na električne automobile, zbog državnih subvencija koje njenim proizvođačima daju prednost u tržišnoj utakmici.

Na pitanje kako ocenjuje taj korak, Vising je rekao da nema nikakvo dobro mišljenje.

„Zadatak koji je pred nama je da se pobrinemo da opstanemo u utakmici na tržištu, a ne da ograničavamo tu tržišnu utakmicu“, rekao je Vising.

On je pojasnio da ograničavanje konkurencije preko visokih carina vodi tome da će oslabiti takmičarski pritisak koji osećaju veliki evropski proizvođači.

„A slabije onda prolaze potrošači, jer samo konkurencija garantuje niže cene i bolji kvalitet“, rekao je Vising.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept