МИНИСТАРКА БРНАБИЋ О ПРОБЛЕМИМА У ВОДОСНОБДАВЕЊУ ПАЛАНКЕ И БАТОЧИНЕ (ВИДЕО)

brnabicМинистарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић посетила је данас општину Баточина  и изјавила да ће Влада Србије, заједно са локалним самоуправама, радити на решавању озбиљних, горућих проблема, као што су снабдевање грађана струјом и водом.

Министарка је истакла да ће проблем водоснабдевања у општини Баточина бити решаван у сарадњи са представницима те општине, премијером, министарством финансија, Канцеларијом за јавна улагања, као и са министарком Јадранком Јоксимовић.

Наводећи да је ситуација прилично тешка, Брнабић је подсетила да су јој у Скупштини Србије посланици на то скренули пажњу, али и грађани који су је контактирали путем друштвених мрежа и на друге начине, са молбом да посети Баточину.

Одговарајући на питање о водоснабдевању у Смедеревској Паланци, у којој су рестрикције воде, Брнабић је рекла да је у тој општини ситуација нешто ургентнија због тих рестрикција. Према њеним речима, у Смедеревској Паланци сличан је проблем као у Баточини, због великих губитака на водоводној мрежи.

„То мора да се санира, треба видети колико је новца потребно за санирање водоводне мреже“, рекла је Брнабић.

Пресс служба Министарства државне управе и локалне самоуправе

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarka-brnabic-o-problemima-u-vodosnobdavenju-palanke-i-batocine-video/