Početna » МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ И ПРОСВЕТЕ Школарци ће сазнати како да се заштите као потрошачи

МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ И ПРОСВЕТЕ Школарци ће сазнати како да се заштите као потрошачи

Министарство просвете и министарство трговине потписали су Протокол о међусобној сарадњи у области едукације ученика основних и средњих школа о заштити потрошача.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић оценила је да маркетинг има велики утицај на потрошаче, посебно на децу, па је зато неопходно да се подигне њихова свест о потрошачким правима и обавезама.Како је рекла, упознавање ученика са овим темама спроводиће се кроз добро осмишљене активности, на основу штампаних, аудио и видео материјала.

– Различите теме из домена заштите потрошача реализоваће се почев од текуће школске године, а касније и у континуитету у свим основним и средњим школама кроз предавања наставни­ка, разредних старешина, стручних сарадника, али и гостујућих предавача из различитих институција и струковних удружења – навела је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Како је рекла, реализација овог програма већ је започела на платформи за онлајн учење и могу јој приступити сви заинтересовани наставници основних и средњих школа.

А неке од тема које ће обрађивати су и увод у заштиту потрошача, гаранција и приговор, заштита потрошача у области пружања услуга, туристичко путовање и права путника…Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept