Početna » МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ ОБЈАВИЛО ДЕТАЉНО УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВУ ЗА ПРИКЉУЧКЕ ЗА ВОДУ, СТРУЈУ, ГРЕЈАЊЕ

МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ ОБЈАВИЛО ДЕТАЉНО УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВУ ЗА ПРИКЉУЧКЕ ЗА ВОДУ, СТРУЈУ, ГРЕЈАЊЕ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је то Министарство објавило детаљно Упутство за грађане за прикључење нелегално изграђених објеката на комуналну инфраструктуру.

„У упутству се, корак по корак, објашњавају процедура пријаве, прецизни рокови, потребни документи, као и обавезе Министарства и локалних самоуправа, како бисмо грађанима максимално олакшали процес и омогућили им да се прикључе на струју, воду, гас или грејање“, рекао је Весић.Он је позвао све грађане који живе у нелегалним објектима да преузму Упутство са сајта Министарства, информишу се, припреме документацију и пријаве се за прикључење на струју, воду, гас, грејање или канализацију.

„Пријава за прикључак почиње за две недеље, 15. септембра, и трајаће 30 дана, до 15. октобра. Продужења рока неће бити“, напоменуо је министар Весић.

Додао је да тих 30 дана предвиђено искључиво за пофношење захтева и да то не значи да ће грађани у том периоду добити прикључак, јер динамика прикључивања зависи од капацитета самих предузећа, техничких карактеристика објекта.

Весић је поновио да ова могућност важи само за грађане, али не и за инвестироре, нити за пословне објекте.

Такође, могућност да се прикључе на легалну мрежу имају само грађани који са породицама живе у нелегалном објекту, за који подносе захтев, навео је Весић.

Грађани ће пријаве подносити у својим општинама и министар је позвао све локалне самоуправе да се добро припреме за процес пријаве грађана, да отворе посебне шалтере, ангажују додатне људе како би се захтеви брже решавали, као и мобилне тимове који ће на терену помагати грађанима да попуне формуларе.

Напоменуо је и да су предвиђене све ситуације у којима могу да се нађу грађани, јер је циљ да остваре основна људска права, без прејудицирања исхода захтева за легализацију.

Прикључење на комуналну инфраструктуру за нелегалне објекте омогућено је изменама Закона о планирању и изградњи, које је иницирао председник Србије Александар Вучић.

Весић је најавио да ће наредне недеље Влада Србије покренути медијску кампању “Прикључи се” на ТВ и радио станицама као и на друштвеним мрежама. “Циљ ове кампање је да све градјанке и градјани који имају право на да се легално прикључе на комуналну инфраструктуру да то право остваре ако желе као и да им овом кампањом помогнемо да реше све недоумице око процеса прикључења”, рекао је министар Весић.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept