МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ОДОБРИЛО 10 МИЛИОНА ЗА ТРГ КУЛТУРЕ И ОБНОВУ ФАСАДЕ И КРОВА НАРОДНОГ МУЗЕЈА У ПАЛАНЦИ

На конкурсу Министарства културе Градови у фокусу, општина Смедеревска  Паланка добила је 10 милиона динара. Од , 2 милиона за обнову фасаде и крова зграде Народног музеја, и 8 милиона за уређење отвореног платоа испред зграде библиотеке „Милутин Срећковић“.

Изградњом Трга културе испред зграде градске библиотеке „Милутин Срећковић“, предвиђена је комплетна реконструкција дела улице 10. октобара, од пешачке зоне до већ уређене Француске улице. То подразумева и постављање нове лед расвете и садњу младих стабала. Трг културе у свом саставу имаће анфитеатар који ће служити за одржавање културних вечери, концерата на отвореном и разних музичко-плесних програма. Поред тога, што ће Трг културе бити првенствено намењен културним дешавањима, Паланка и паланчани ће добити нову пешачку зону за одмор и уживање. На том месту предвиђена је и изградња прве велике чесме у граду.

-Ово је велики пројекта који ће бити реализован у нашој општини и који ће утицати на  развој и подстицај културе. Захвални смо Министарству културе и информисања, посебно министарки, Маји Гојковић, на подршци коју пружа за развој културе у нашој општини. Такође, велику захвалност дугујемо и самосталној саветници у области позоришно-плесног стваралаштва и установа културе из области сценског и сценско-музичког стваралаштва у министарству културе, Ђурђијани Јовановић за трогодишњу сарадњу и подршку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-kulture-odobrilo-10-miliona-za-trg-kulture-i-obnovu-fasade-i-krova-narodnog-muzeja-u-palanci/

3 comments

  • Aleksandar Lazic on 29/04/2021 at 14:39

  Подржавам ову иницијативу.
  Ако ништа друго, средине се и прилаз Железничкој станици, који је заиста у лошем стању.

  • Trautov pomoćnik on 28/04/2021 at 22:12

  Erm, ovo je sjajna vest, ali imajte na umu da se meštani okolnih ulica i zgrada godinama žale na nesnosan smrad i urlikanje životinja iz klanice. Kompozicijski ne ide jedno sa drugim. Klanicu, u tom slučaju, valja izmestiti iz samog grada. 😐

   • Mile on 29/04/2021 at 07:17

   Sta ce nasi psi da jedu ako izmeste klanicu? Pola Palanke kupuje iznutrice za pse i hrani ih odatle. Meso iz te klanice ide u Dis.
   Molim vas. Nigde ne cvetaju ruže i svugde pa i kod nas eto mora nesto da se istrpi. A ti meštani neka stave vatu u uši i to je to. Nece cuti urlikanje.

Komentari su onemogućeni.