Početna » МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РАСПИСАЛО ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА ЗА РЕЗЕРВНЕ ОФИЦИРЕ

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РАСПИСАЛО ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА ЗА РЕЗЕРВНЕ ОФИЦИРЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство одбране Републике Србије објавило је Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и војностручно оспособљавање за резервне официре.

На добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије могу се пријавити кандидати мушког и женског пола који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година живота.

Општи услови подразумевају да је кандидат држављанин Републике Србије, да није осуђен на казну малолетничког затвора или безусловно на казну затвора због кривичног дела (док казну не издржи или не буде пуштне на условни отпуст), да се не води кривично поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, да је здравствено способан за војну службум да није одслужио војни рок са оружјем и да има место пребивалиштва на територији Републике Србије.

Поред општих услова, кандидати за војностручно оспособљавање за резервне официре мора испуњавати и следеће услове: Да има завршене основне академске студије односно основне струковне студије од значаја з аВојску Србије и да има позитивну безбедносну проверу.

Кандидати пријаву могу поднети одласком у надлежницентар Министарства одбране за локалну самоуправу, према месту пребивалиштва или електронским путем преко портала е-управе, апликација „Добровољац” или на шалтерима ЈП „Пошта Србије”.
Кандидат који има пребивалиште у иностранству, пријаву може поднети надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије.

Кандидат који се пријавио за добровољно служење војног рока са оружјем, дужан је да испуни образац пријаве и приложи фотокопију дипломе о завршеној школи (оригинал документ на увид) и биографију.

Кандидат за војностручно оспособљавање за резервне официре уз пријаву прилаже и следеће доказе: Уговор са Министарством одбране о стипендирању, ако је био војни стипендиста и писану сагласнбост за безбедносну проверу за упућивање у посебне јединице Војске Србије.

Утврђивање коначне ранг-листе кандидата врше регионални центри Министарства одбране, он основу предлога центара Министарства одбране за локалну самоуправу, након обављених лекарских и других прегледа и психолошких испитивања кандидата у овлашћеним војноздравственим установама.

Избор потребног броја кандидата са утврђене коначне ранг-листе врше комисије регионалних центара Минситарства одбране, у складу са Планом упута кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем у цнетре за обуку и Планом пријема слушаоца курса за резервне официре за одређени упитни рок.

Изабрани кандидати потписују уговор са Минситарством одбране, којим се уређују међусобна права и обавезе, који обавезно садржи почетак и завршетак добровољног служења војног рока, услове живота и рада, новчана примања, услове прекида добровољног служења војног рока и накнаду трошкова у случају неоправданог прекида добровољног служења војног рока.

Све додатне информације могу се добити у центру Минситарства одбране уа локалну самоуправе у месту пребивалишта, надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у иностранству и на сајту Минситарства одбране „www.mod.gov.rs”.

Фото Министарство одбране

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept