МИНИСТАРСТВО ПОСЛАЛО НОВИ ДОПИС ШКОЛАМА-САМО У ЈЕДНОЈ ОПШТИНИ ЋЕ СЕ ПРИМЕНИТИ ТРЕЋИ МОДЕЛ НАСТАВЕ

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић упутио је допис школским управама, основним и средњим школама и јединицама локалне самоуправе о плану образовно-васпитног рада за следећу недељу, а на основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Kризног штаба.

За прву недељу школске године 2021/2022. годину Тим је донео одлуку да се у свим основним и средњим школама у Србији примењује први модел органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама, осим у средњим школама у 15 јединица и то Kладову, Петровцу на Млави, Новој Вароши, Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Деспотовцу, Јагодини, Параћину, Свилајнцу, Рековацу, Ћуприји, Прешеву, Новом Пазару и Бојнику.

Настава у средњим школама у овим локалним самоуправама одвијаће се по другом моделу – комбинованом, по коме се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Тутин је једина локална самоуправа у Србији где ће се примењивати трећи модел, односно онлајн настава у свим средњим школама.

Ученици који болују од короне или код којих се постави сумња на корону у периоду који одреди ординирајући лекар, као и ученици који су блиски контакти корона позитивних особа који се налазе у карантину у кућним условима, до истека периода карантина у складу са стручно-методолошким упуством не почињу са наставом 1. септембра 2021. године.

Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Kризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитно рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-poslalo-novi-dopis-skolama-samo-u-jednoj-opstini-ce-se-primeniti-treci-model-nastave/